Kahvilajikkeet

Kahvipuu löydettiin Etiopiasta ja on jalostunut vuosisatojen varella useaksi alalajikkeeksi, joilla kaikilla on oma tarinanasa ja historiansa. Ehkä parhaimmin tätä jalostumista kuvaa oheinen kahvipuu, josta voi tunnistaa kolme päälajiketta, joista nykyisin on kaupallisia vain kaksi: Arabica ja Robusta -sukuiset lajikkeet. Näistä laadukkaimman ja aromikkaimman kahvin tuottavat Arabica-lajikkeet. Ne vaativat korkeamman kasvualueen ja ovat herkempiä ilmastovaihteluille, mutta tuloksena on enemmän aromikkuutta ja vähemmän kofeiinia. Robusta-lajikkeet menestyvät vaihtelevissa sääolosuhteissa paremmin ja tuottavat satoa enemmän. Robusta-lajikkeet sisältävät enemmän kofeiinia, vähemmän aromeja ja ovat maultaan voimakkaampia.


Lähde: Homegrounds